🇹🇭 Thailand – Paradise on the islands

ТАЙЛАНД – РАЯТ НА ОСТРОВИТЕ

Тайланд, бе първата държава от азиадските държави, които посетих. Това което научих през престоят ми там бе, че тайландския народ произхожда от разположената между Тибет, Виетнам и Бирма област Юнан, която днес принадлежи на Китай. Съществуват различни мнения за произхода на Тайланд. които може да намерите в различни източници в интернет.

В течение на вековете Тайланд е бил под влиянието на различни култури, от индийците през 3-ти век, монголците между 6-ти и 11-ти век до кхмерите, които изграждат приказния храм Ангкор Ват (които е една от забележителностите, които искаме да посетим в Камбоджа) и които също така оставят своето завещание под формата на многобройни каменни храмове разпръснати навсякъде в Кралство Тайланд.

Така след планирането на цялото пътуване, поех към великолепния Тайланд!

Преди да тръгнете:

 • Уверете се, че имате нужните ваксини преди да посетите Тайланд, напраимер – Тетенус, Дифтерия и Хипатит А. Консултирайте, се с личният Ви лекар дали вече имате направени тези ваксини;
 • Уверете се, че имате достатъчно пари в брой, тъй като на някой от островите местните не използват ПОС терминали;
 • Закупете си шнорхел предварително, тъй като много от местните магазини на островите предлагат ужасно скъпи шнорхели, а качеството им е много лошо. Маски, може да вземете под наем от хотела в който сте отседнали или да вземете под наем от местният тур гайд.
 • Визата за Тайланд може да се вземе на влизане в държавата на самото летище, но не ви препоръчваме това, тъй като в някой от пиковите месеци опашките отнемат много време. Именно затова Ви препоръчваме да си извадите туристическата виза предварително от Тайландското посолство в държавата в която се намирате.
 • Храна в Тайланд е доста лют, такаче винаги гледайте на менютата нещо което не е люто (въпреки, че ще бъде съвсем леко)
 • Хубаво е да научите разни прости тайландски думички, които можете да ползвате, тъй като местните ще Ви се радват повече. Например, здравейте, довиждане и т.н. Понякога това може и да е полезно и за вас, например, че думата Ko/Koh, означава „остров“;
 • Дъждовен период, от началото на Март до края на Април.

Нашите ТОП 10 МЕСТА В ТАЙЛАНД!

 1. Остров „Тао“ (Koh Tao) 🏆
 2. Остров „Нанг Юан“ (Nang Yuan Island)
 3. Остров „Пи-Пи“ и околията му (виж Ден:8) (Ko Phi Phi Don)
 4. Остров „Джейс Бонд“ и остров „Лава“, част от 4 островния тур (виж Ден:6) (4 Island trip – James Bond & Koh Lawa Islands)
 5. Остров „Самуи“ (Koh Samui)
 6. Бангкок (Bangkok)
 7. Краби (Krabi)
 8. Аютия (Ayutthaya)
 9. Остров „Ланта“ (Ko Lanta)
 10. Остров „Пукет“ (Phuket)

🔥 Ден 1: От Лондон до Бангкок

Пътят от Лондон до Бангог бе около 11 заса и 30 минути, това бе първото ми най-дълго пътуване през живота. Да си призная мина бързо, тъй като нямах търпение да видя прекрасният Тайланд и всичките тези прекрасни острови, за които само мечтаех в интеренет.

По време на полетът ни дадоха 2 вечери, 2 закуски и 1 междина закуска. Компанията с която летяхме бе EVA Air и цената бе около 450 бирански лири за двупосочен билет. На седалката имахме възглавница, одеало и 2 чифта нови слушаки, които използвахме да гледаме филми и слушаме музика в монитрите пред нас.

Така след дългото пътуване пристигнахме в Бангког. След намирането на хотелът ни (които предварително запазихме), се докогснах за пръв път до тайландската храна, която познавах добре преди това, но вкусотиите, които опитах там бяха невероятни и изключително евтини. Обикновенно, можете да се наедате за около 20 български лева, като това включва, салата, предястия, основно, десерт и 2 бири…. ДА! Възможно е!

🔥 Ден 2: Бангкок

Бангког е  с население от над 9 милиона души и е една от 76-те провинции на Тайланд и като такъв, предлоагам се досещате че предвижването в градът е трудно. Именно затова Ви препоръчваме да използвате „Тук-тук“ таксита, тъй като предвижването с тях елиминира почти всяко задръстване и цената, която ще платите е много по-евтина от нормалните таксита, които понякога излизат скъпо за туристи.

Официалното название на града е Крун Теп Маханакон Амон Ратанакосин Махинтара Ютая Махадилок Поп Ноппарат Ратчатани Буриром Удомратчанивет Махасатан Амон Пиман Аватан Сатит Сакататия Витсанукам Прасит и се смята за едно от най-дългите в света, а в книгата на Гинес заема първото място!

 • Wat Pho 

IMG_2406.JPGТова е едно от местата, което Ви препоръчваме горещо! Това е будистки храмов комплекс намиращ се на остров Ратанакосин на юг от големия дворец известен още като храмът на полегналия Буда (Wat Phra Chetuphon Vimolmangklararm Rajwaramahaviharn). По-известното име, Wat Pho, е свиване на по-старото си име Wat Photaram.

Храмът е на първо място в списъка на шестте храма в Тайланд, класифицирани като най-високата степен на първокласните кралски храмов. Това бе първият храм в които някога съм бил и да си призная, чувстовто беше завладяващо!

Съвет: Носете си дълги панталони, тъй като влизането с къси гащи е строго забранено! Също така имайте впредвид, че може да си вземете дълги гащи под наем пред самият храм.

За да добиете представа за храмът на полегналия Буда (Wat Phra Chetuphon Vimolmangklararm Rajwaramahaviharn) вижте последващите снимки:

Чувството беше превземащо! Сякаш бях се потопил в абсолютно друга вселена … всичко бе различно…храната,хората,религията,културата, инфраструктурата … просто невероятно! В същото време храмовете се подържат непрекъснато. Дори някой от монасите чистиха докато се хората се молиха в храма….

IMG_2411.JPG

Ами да…. някой все пак трябваше да пусне една прахосмукачка. Цялата концепция на тази монаси бе, че те живеят в тези манастири и зя тях това е повече от дом, затова те се грижат с най-голямо удоволствие за чистотата на своят дом!

Така в краят на деня след разходките в околните темпъли до Уат По  (Wat Pho) пихме по пития на един невероятен бар извисен на една от високите сгради в Багког. Интересното на този бар, бе че беше сниман втората част на филма „Ергенски запой“, което някак си го правише атракция за туристите посетили Бангкок.  Намира се на 46-тият ежат и е най-големият отворен бар в цял Бангког, такаче ако имате въжможност да го посетите, бихме Ви препоръчали това красиво местенце.

Съвет: Ако посещавате Sky Bar (барът в който „Ергенски запой 2“ е сниман) имайте впредвид, че има дрес код, в който няма да Ви допъснат ако сте с къси гащи, сандали или джапанки/чехли.

IMG_2450

Така след няколко питиета решихме да се пуснем по централните улички в Бангког, където имахме въжможност да опитаме скропиони, хлебарки, паяци и още какви ли не различни „Street Foods“. Ако нямате достатъчно раздразнив стомах, бихме Ви препоръчали да пробвате поне скропионите 🙂

🔥 Ден 3: Аютая (Ayutthaya)

IMG_2516.JPGАютая е столица на Сиам (Тайланд) в продължение на около 400 години, интересен факт е, че градът е сринат до основи в резултат на бирманско нашествие и оттогава насам за столица е обявен Банкок. Аютая е била избрана за столица по стратегически причини: тя е заобиколена от всички страни от реки и изкуствени канали, които действат като естествени бариери срещу съседните Бирма и Лаос.

Това, което научихме от местните там е, че Банкок възниква преди образуването на царството Аютая в средата на 14 век, като малък търговски център с пристанище на западния бряг на река Чао Прая, така реално първата столица на Тайланд е била Аютая.

За да стигнете до най-забележителносто място в Аютая а именно Wat Mahathat Ви препоръчваме да хванете такси, тъй като градският транспорт до там е доста труден.

Съвет: Отделенете един цял ден за Аютая, тъй като пътят до там е около 40 минути и темпълите са доста.

Така се озовахме на Wat Mahathat, това място бе изпълнено с магия, всички тези темпъли бяха прекрасни изпълнени с интересна история. Така и се озовахме на най-забележителното дърво което някога съм виждал…. в корените му беше издълбано будиско лице. Местните разказват изключителни истории за това дърво и произходът му. Няма да разказваме това в блогът ни за да задържим интереса Ви при разглеждането му. А ето и няколко снимки на обекта:

Така завържихме с церемония представляваща войната между Тайланд и Бирма. Представлението бе супер интересно в очите ми, но когато то приключи и се огледах отстрани почти цялата аудитория беше просълзена, тъй като тази война e дала много жертви и на двата народа. А ето и победителите в битката … Тайланд:

IMG_2626

🔥 Ден 4: От Бангкок до Пукет

След разглеждането на Аютая се върнахме отново в Банког където приспахме и хванахме нашият самолет за първият тайландски остров който посетих, а именно – Пукет!

Полетът бе с продължителност около час и половина и цената му бе около 30 британски лири.

Съвет: Няма нужда да купувате самолетния билет от Банког до Пукет предварително тъй като цената му не се променя до денят преди полетът Ви.

Ние лично купихме свойте билети ден преди полетът и цената му не се бе променила.

След пристигнахме се настанихме в хотелът и се отдадохме на кратка почивка до краят на денят.

🔥 Ден 5: Първи впечатления в Пукет

Провинция Пукет има площ от 576 квадратни километра малко по-малко от тази на Сингапур и е втората по-малка провинция на Тайланд. Островът се намира на един от основните търговски маршрути между Индия и Китай и често се споменава в чуждестранни корабни дневници. Сега Пукет получава много голяма част от доходите си от туризма.

Когато разглеждате пукет, ще видите някой счупени останки по крайбрежието на Phatong Beach (плаж Патонг), където отседнахме. Лично аз се изумих от какво са те, така след като питахме един от месните продавачи на сладолед се оказа, че на 26 декември 2004 г., Пукет и други близки области на западния бряг на Тайланд претърпяват значителна повреда, когато те са били поразени от цунами 1 ден след коледа, предизвикано от земетресението в Индийския океан. Вълните унищожиха няколко населени места в района, убивайки около 5300 души в цялата страна и десетки хиляди повече в азиатския регион.

Първата забележителност която посетихме бе статуята на „Голямата Буда“ (Big Buddha) гледката от високо бе впечатляваща. Имайте впредид, че пътят до статуята не е труден и се изкачва за около 20минути.

Съвет: Препоръчваме Ви да наемете моторче преди да отидете на „Голямата буда“, тъй като ще си спесите много вървене по вече асфалтиран път.

Така след кратката ни визита на Big Buddha се разхождахме по плажните ивици на плажът Патонг. И над вечер посетихме „Пинг-понг“ шоу където видяхме „интересни“ гледки. Няма да издаваме повече за това в блогът ни,IMG_2783тъй като искаме да запазим цензура. Накратко, ще видите жени играещи пинг-понг с полови органи, както и още много разични неща. В допълнение на това ще видите така наречените ladyboys , които са мъже трансформирани като жени. Да си призная честно въпреки моята хетеросексуалност някой от тях беха супер красиви но въпреки това бяха мъже.Понякога даже беше супер трудно да познаеш дали е жена или мъж, тъй като повечето от тях са със силиконови гарди което ги прави още по трудни за разпознаване. Например в снимката по-дясно… това е мъж…

 

🔥 Ден 6:  „Четири островния тур“ – 4 ISLAND TRIP

Рано сутринта потеглихме към една от най-популярните екскурзии на острова, а именно „4 Island trip“ в него ще разгледате 4 забележително острова, като започнете с остров „Лава“ и завършите с остров „Джеймс бонд“, където бе сниман филмът „Плажът“ (The Beach) с Леонардо Ди Каприо.

Съвет: НИКОГА! НИКОГА! НИКОГА! Не се съгласявайте на първата цена, която ще ви предложат за каквато и да е екскурзия. Имайте предвид, че Вие сте ходеща банкнота, като турист и всяко говорене с тези туроператори ще бъдете мишена за тях. Този съвет обикновенно важи за всички държави и екскурзии но имайте предвид, че тайландците не са изключение в това.

Също така тази екскурзия включва храна и каране на каяк, което дава допълнителен привкус на екскурзията. Снимките по долу показват, част от местата които ще посетите, като на нито една не е добавен никакъв филтър.

Екскурзията стартира от взимане от хотелът Ви рано сутринта и завършва над вечер, така че отделете един пълен ден за тази екскурзия.

🔥 Ден 7: остров „Пукет“ – остров „Пи Пи“

След седмица в приказният Тайланд и първият ми допир до прекрасните му острови се запътих към най-популярната дестинация в Тайланд… а именно остров „Пи Пи“.

От археологическите открития се смята, че районът е една от най-старите общности в Тайланд, датиращи от праисторическия период. Смята се, че тази провинция може би е взела името си от Краби, което означава „меч“ и който посетихме дни след посещението ни в Пи Пи. Това може да се дължи на легендата, че преди откриването на града е открит древен меч, който допринася за името на градът.

Съшо така „Phi Phi“ произхожда от Малайзия . Оригиналното име на островите е Пулау Апи-Апи („огненият остров“).

Пътят от Пукет до Пи Пи бе някъде около 1 час с огромен ферибот, може би най-големият ферибот с който някога се бях предвижвал, вътре имаше климатици, бар, място за хранене и около 3-4 телевизора. Ето и няколко снимки от ферибота и от мястото където отседнахме.

На самият остров ще намерите супер красиви вили и бунгала на достъпни цени. Да си призная честно никога не бих си представял че ще нощувам на такова място за толкова ниска цена. Не помня с точност цената на бунгалата, но съсигурност ви препоръчваме да правите сделки дори и с рецепционистите, тъй като цената ще Ви излезе поне с 20% по евтина от тази, която ще Ви кажат и с около 30% по евтина от тази която ще видите в интерент. А ето и снимка на бунгалата в които бяхме отседнали:

IMG_3666.JPG

Над вечер се запътихме към едно от най-забележителите места на острова, а именно гледката от най-извисяващата се скала на острова. Обикновенно тези места се наричат „Viewpoint“, но този „viewpoint“ бе някакси различен. За да достигнете до там се ориентирайте по табеликите или просто попитайте местните на къде да тръгнете. Ще вървите около 40-50 минути така, че се заредете с търпение. Ние не успяхме да видим залеза поради факта че вървяхме толкова време, но ето и някой от кадрите по пътя за върха и на него:

Така след изморителното слизане се запътихме към един от местните барове където се провеждаха „Муай-тай“ (тайалндски бокс) битки. Интересно беше, че никога не бях виждал подобно нещо на живо,  Човекът, който виждате в лявата снимка обикалеше масите и предлагаше на хората да се бият (любителски) с други хора в заведението срещу един „бъкет“ алкохол – или с други думи с каничка пълна с алкохол разреден с безалкохолно. Опциите бяха или тайландско уйски с кола или водка със сок. Когато нямаше желаещи да се бият, организаторите провеждоха импровиран бой за да покажат какво всъщност представляваше муай-тая.  Също така интересно беше, че въпреки „приятелските“ мачове, които се организираха между туристите, понякога те се пренасяха в здрави удари и дори в някой ситуации до кръв. Така че не Ви препоръчваме да се включвате в подобни неща ако нямате опит в бойните спортове.

🔥 Ден 8: Остров „Пи Пи“

Осмият ден от екскурзията ни бе може би най-вдъхновяващият ми ден в живота до този момент. Поехме една от най-известните екскурзии на острова. За тази цел нямахме организирана екскурзия от тур или агенция а просто наехме частна лотка от един от многото местни на острова. Препоръчваме Ви, да се разходите по крайбрежието на острова, където ще намерите много местни тайланци, които могат да Ви предложат услугите си с тяхна лична лодка на която ще сте само Вие, и на която ще избегнете огромните тълпи с хора. Ако сте 3-ма или 4-ма приятели това може би ще ви излезе 3-ри или 4-ри пъти по евтино ако наемете екскурзиятаIMG_3132.JPGот туроператорска фирма. Обикновено сделката става, като оставате капаро на дадения „капитан“ и на следващата сутрин той ще Ви чака рано сутринта с лодката си на брега. Имайте предвид, че няма никаква опастност да Ви излъже и да ви вземе парите. Като българин, естествено е да се съмняваме в почти всички, но тайландецът ни каза да го снимаме с парите и ако не се появи да покажем снимката на колегите му и да кажем, че ние е излъгал и те ще ни ги върнат. Като цяло нямахме гаранция за това, но решихме да рискуваме. А ето и картата на „Пи-Пи“ в дясно и островите, които ще обиколите около него.

Първата местност, която ще посетите е на самият остров „Пи Пи Дон“, казваща се:

 • Maya Bay (Мая бей)

Тук за пръв път имах допир с толкова кристална вода, не можете да си представите, колко чиста бе тя. И най-дребната рибка се виждаше….беше великолепно. Никога не бях си представял, че може наистина да съществува толкова кристална вода. Мая бей бе едно от местата, които са прожектирали филмът „Плажът“ с Леонардо Ди Каприо.

Съвет: Посетете „Мая бей“ или много рано сутринта или привечер, тъй като има множество хора.

 • Wang Long Cave

След като тръгвате от „Мая бей“ ще преминете през пещерата „Уанг“, не можете да влезете в пещерата, но ще имате възможност да я видите от близко. Образованията които се бяха образували бяха водата минаваще през дъното на самият остров които прецепваше скалите и образованията бяха като в истинска планинска пещера.

IMG_3363.JPG

След като видяхме пещерата, капитанът ми даде да покарам лодката, която имаше волан от кола, беше смешно но в същото време някак си приключенско. Така той или по скоро аз с напъдствия от него ни закарах на едно от местата където имаше разнообразие от различни видове риби. В комбинация с кристанлата вода, това бе като истински аквариум… невероятно! Не можех да си представя, че аз реално плувам с тези супер краси ви риби.

Съвет: В снимката в най-долният десен ъгъл ще видите вид медузи, които ще ви направят обриви. Пазете се от тях в случай, че се гмуркате.

 • Остров „Бамбо“ (Bamboo Island)

След като се гмуркахме в кристалните води, се отпревихме към най-северните острови на „Пи Пи Дон“ (виж картата по-горе) където имахме възможност да видим един от също така великолепните острови на „Пи Пи Дон“.

То бе напълно изолиран остров без никакви жители на него, беше откъснат от „Пи Пи Дон“ и беше изключително чист. До този момент, това бе най-чистият остров, който някога бях виждал през живота си. А ето и няколко снимки от него:

 • Остров „Комар“ (Mosquito Island)

За съжаление, не слязахме на този остров, поради текущата забрана, която бе наложена. Забраната бе, че островът бе нашествен от множество комари, които са били опасни за посетителите на острова и правителството е решило да го затвори. Ето някой снимки, който успяхме да направим в близост до него:

 • Плажът на маймуните (Monkey island)

Плажът на маймуните бе доста различен от останалите плажове на които бяхме. Интересно бе, че имаше множество маймуни на крайбрежната ивица, които шариха напред назад. Тук бих Ви дал два съвета:

Съвет 1: Купете или наемете обувки за гмуркане, тъй като на крайбрежната ивица има множество камъни и лодката с която ще сте няма да има възможност да Ви остави буквално на пясъкът. Преходът от лодката до пясъкът е около 10-15 метра с множество подводни камъни

Съвет 2: Не се доближавайте до маймуните с храна или техника понеже докато бяхме там бяхме свидетели на открадване на чипс от маймуните. Също така гидът ни разказа, че на много хора телефоните им са били откраднати.

Тъй като плажът е пълен с маймуни си заслужава да го посетите, така че това е едно от местата, които ви препоръчваме да посетите.

🔥 Ден 9: Залезът на „Пи Пи“

Ден 9 бе нашият почивен ден без атракции на Пи-Пи! Това върху което се фокусирахме бе да си починем от неуморните преживявания. Така и видяхме един от най-впечатляващите залези, които бях виждал до този момент. А ето и снимките от небето….

IMG_3635.JPG

🔥 Ден 10: Остров „Ланта“

На следващият ден след Пи-Пи се насочихме към остров „Ланта“, за да посетим една от най-старите пещери в джунглата на острова. Да си призная нямаше много неща, които намерихме на този остров освен тази пещера. Островът бе пълен с хотели, бунгала и къщи за гости. Ако търсите почивни острови без много туристи и атракции, то определено остров „Ланта“ е вашият остров.

Както всяка пещера така и тази не отстъпваше по температура. Бихме Ви посъветвали да си носите някоя тънка блузка с дълъг ръкав понеже температурите са по ниски от обичайните. Ето и няколко снимки от джунглата, пещерата и бунгалото в която бяхме отседнали.

🔥 Ден 11: Краби

Краби…ох…Краби! Краби бе изключителен по отношение на своите манастири. Това бяха най-красивите манастири, които някога бях виждал. В низината между множество скали бяха напревени изключително красиви фигури върху така цветните и пъстри манастири.

Интересен факт бе, че имаше почти всички видове буди. Например, индииски буда, китайкси буда, тайландски буда и така нататъка. До колкото разбрахме от местните това бе поради факта, че има много тайландци които вярвът в различни буди, например най-известният буда бе китайският а не тайландският в тази местност.

На върха на тези изключителни манастири се извисяваще огромна статуя на буда от която се виждаше целият град и околията му. Не зная, колко стълби изкачихме но съсигурност не бяха малко, така че заредете се с изключително търпение преди да се изкачите до тази невероятна статуя и гледка!

Краби не бе само този манастир, самата култура бе супер различна от останалите и имахме щастието да се докоснем до нея. Над залес всички се събираха заедно и вечеряха пред къщите си, бе някак си магическо как всички бяха толкова сплутени. В центъра правиха шоуа с традиционна музика, храна и напитки, което доближаваше множеството туристи до тайландската култура. Ето някой от снимките, които успях да щракна:

🔥 Ден 12: От „Краби“ до остров „Тао“

На сутринта хванахме нашият самолет от Краби за остров Самуй, от където ни чакаше ферибот за остров Тао. Самолетът в който се возихме бе много малък с малък мотор. Не знаех какво да очаквам, тъй като ми беше за пръв път да летя с талкова малък самолет. След качването на борда, всичко изглеждаше чудестно, но след като се издихнахме във въздуха, самолета се клатеше в повечето от времето във въздуха, което си бе малко страшничко. Това обаче не попречи да се насладим на гледките от високо над малките островчета в Тайланд. Бяха изключително много на брой и беше като приказна карта във фънтастичен роман… прекрасно!

След краткият, но малко страшен полет хванахме нашият ферибот за остров Тао. Гледките които се разкриваха пред нас от залезът бяха фантастични, слънцето прерязваше вълните с силните си лъчове а отраженито върху водата бе като златисто килимче… беше супер!

В краят на денят посетихме едно от местните барчета на остров Tao. Интересно за всички барчета е, че има огнени шоуа, които са супер впечатляващи. За повече информация вижте нашите видеа в YouTube.

Какво обаче се случи на този остров бе запомнящо се за мен! Запалих цигара за пръв път в живота си – ШОК! Нека обясня накратко как се случи…

Едно от момчетата ни нареди на столове в редица от 5 човека (както виждате на снимките по долу. След което запали огнен кръг, който въртеше в ръцете си (снимка 2 по долу). Междувременно, друго момче от екипа ни даде по една цигара която трябваше да лапнем и да насочим към небете. Така човекът с огненият кръг обходи всички нас и трябваше да запалим цигарата без ръце. Като цяло не знаех, че това ме очакваше, но ако знаех щях да се откажа, тъй като бях си казъл, че никога няма да пропуша, но в този случай нямах избор. И така… аз запалих цигара за пръв път тук на остров Tao:)

След като се замаих дори и от едната дръпка, която направих (и няколкото бири, които изпих) се втурнахме да минаваме под запалено въже напоено с бензин. Понеже бяхме малко почерпени изобщо не осъзнавахме какво би се случило ако това нещо те запали, но беше интересно а й много туристи го правеха, така го направихме и ние. За мое щасетие не се запалих, но за мое нещастие се подхлъзнах и паднах във водата с дрехите…. 🙂 беше доста забавно 🙂

<снимки>

🔥 Ден 13: Остров „Тао“

 

 

 

(kostenurka – tyrsene)

 

 

Namerih q!

IMG_4057.JPG

 

 

 

🔥 Ден 14: Остров „Нанг Юан“ 

 

 

 

IMG_4105.JPG

 

 

 

obratno na Koh tao

 

 

 

 

 

🔥 Ден 15: Остров „Самуи“ 

 

 

 

 

 

prikazkata

 

 

🔥 Ден 16: Остров „Самуи“ – ден втори

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

🔥 Ден 17: Остров „Самуи“ до Бангкок 

 

 

🔥 Ден 18: Бангкок – Лондон

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s